Mountainbiken

Ga voor adrenaline en snelheid

Vanaf PBO outdoor centre zijn 4 uitgezette routes om te gaan ontdekken op de mountainbike. De routes zijn rond de 20 kilometer maar verschillen in niveau en het aantal hoogtemeters. In een paar uur is het voor iedereen mogelijk om een route af te leggen. We verhuren mountainbikes voor een halve en een hele dag. Zie onderstaande link voor meer informatie betreft de routes vanaf PBO outdoor centre:

http://mtbroutedatabase.be/provluxemburg/hotton.htm

Voor deelnemers die liever met een GPS de routes gaan verkennen, kan er bij PBO een GPS gehuurd worden. Het is mogelijk om onder begeleiding van een instructeur te gaan mountainbiken. Dit kan alleen bij een reservering van minimaal 3 deelnemers die minimaal 3 dagen van te voren is aangevraagd.

Onze mountainbikes zijn van het merk CUBE en altijd in zeer goede staat. De mountainbikes worden jaarlijks vervangen en/of aangevuld met nieuwe exemplaren. Voor deelnemers die wel graag gaan mountainbiken maar de Belgische Ardennen te heuvelachtig is, hebben we ook e-bike mountainbikes in het assortiment. Ook verhuren we mountainbikes voor kinderen. Een helm dragen tijdens het mountainbiken is verplicht en daarom inclusief bij het huren van een mountainbike. Naast een helm ontvangen de deelnemers ook een route kaart en rugtas met reparatiemateriaal voor onderweg.

Programma

Het verzamelpunt voor het huren van de mountainbike is op het PBO outdoor centre in Hampteau. Na ontvangst zoeken we de juiste maat mountainbike per deelnemer uit en krijgen de deelnemers een instructie van een instructeur. Aan het einde van de tocht zal de mountainbike, helm en rugtas worden ingenomen en wordt de mountainbike gecontroleerd op eventuele schades. Op ons PBO outdoor centre is het mogelijk om gebruik te maken van het sanitair (douche/toilet).

Reserveren

Om wachttijden te voorkomen raden we aan om vooraf te reserveren. Dit kan telefonisch, per mail of (vooraf) op ons outdoor centre in Hampteau.

Prijs en betaling

Mountainbike huur voor ½ dag (p.p.) 09:30 – 12:30 & 13:30 – 16:30 uur € 23,00 p.p.
Mountainbike huur voor 1 dag (p.p.)  09:30 – 16:30 uur € 30,00 p.p.
Toeslag e-bike mountainbike € 10,00 p.p.
Toeslag GPS op de mountainbike € 17,50 p.s.
Mountainbiken met een instructeur per dagdeel € 125,00

Het is mogelijk om contant of met pinpas te betalen.

Indien u gebruik wilt maken van de begeleiding van één van onze instructeurs, dan dient u minimaal 3 dagen van te voren te reserveren en moet de groep beschikken over minimaal 3 tot maximaal 10 deelnemers.

Kledingadvies

  • Korte broek
  • Lange broek wanneer de temperatuur onder de 10 graden is.
  • Bovenlichaam warm kleden (afhankelijk van temperatuur en wind).
  • Regenjas bij regen of wanneer het veel geregend heeft tegen de modder.
  • Sportschoenen of fietsschoenen (SPD pendalen).
  • Geen bergschoenen!
  • Setje droge kleding na afloop van het mountainbiken.
  • Plastic zak voor vieze kleding.
  • Wanneer u brildragend bent is het handig om gebruik te maken van een brillenkoordje.