Leren en ervaren

in de natuur

programma wordt op maat samengesteld

Al vele jaren bezoeken meerdere scholen per seizoen ons outdoor centre in Hampteau. Onze locatie is perfect voor schoolgroepen, omdat we vanaf ons centre alles bij de hand hebben. De activiteiten zijn makkelijk bereikbaar en vaak op loopafstand vanaf het kampement. Zowel ééndaagse als meerdaagse programma’s zijn mogelijk.

Het kamp zal in samenspraak met docenten op maat georganiseerd worden waarbij de leerlingen niet alleen ervaren welke outdoor en survival sporten er zijn, maar ze leren ook omgaan met de natuur. We kunnen het kamp aanpassen aan de doelstelling van de school; op deze manier krijgen de leerlingen te maken met een leerproces en niet alleen met een ervaarproces.

PBO is lid van de Nederlandse Beroepsfederatie VeBON en werkt uitsluitend met gekeurde materialen en activiteitenlocaties. Op onze locatie wordt gewerkt met goed opgeleide Nederlandstalige instructeurs bij wie veiligheid op de eerste plaats staat. Plezier, uitdaging en samenwerking komt op een goede tweede plaats.

Al meer dan 25 jaar organiseert PBO in de Belgische Ardennen sportieve outdoor kampen. De huidige locatie is door PBO zelf ontwikkeld en gebouwd en is al vele jaren de stevige basis voor alle activiteitenprogramma’s.

Activiteiten

ACTIEF EN PLEZIER

Elke activiteit heeft iets unieks wat kan bijdragen aan de doelstelling van het outdoorkamp.

Overnachten

SAMEN DICHT BIJ DE NATUUR

Er zijn verschillende mogelijkheden om de nachten doro te brengen tijdens het kamp.

Catering

GEZAMENLIJK KOKEN NA EEN DAG AVONTUUR

Na een dag activiteiten kan er in groepjes worden gekookt door de leerlingen.

Vervoer

BINNEN EEN PAAR UUR IN DE ARDENNEN

Voor schoolgroepen regelen wij graag het vervoer van school naar de Ardennen.

PROGRAMMA OP MAAT

Voor iedere school zijn de wensen en doelen anders. Daarom hebben we geen standaard arrangementen maar maken we de programma’s op maat en geven we de verschillende mogelijkheden betreft verblijf, activiteiten, catering en transport zo inzichtelijk mogelijk in een offerte. Voor onze klanten is het dan mogelijk om het programma naar wens maar ook naar eigen budget in te vullen. Uiteraard denken we mee en zullen we met onze ervaring en kennis een geweldig programma voor de leerlingen maken.